ADVERTISEMENT

BITNO JE NE OPTERETITI SE UKOLIKO VAM JE U POČETKU NEIZDRŽIVO

Rješenje za mršavljenje: Ne treba jesti poslije određenog sata

01.02.2023 22:12h

Foto: Pixabay

Mnogobrojne dijete koje se pojavljuju tvrde da su kraljice svih ishrana i da ćete uz pomoć njih dobiti idealnu figuru. Uvijek je u pitanju hrana koju unosimo i aktivnosti kojima se bavimo, ali naravno, povrh svega stoji i tip tijela koji imamo.

Međutim, uvijek se zanemari jedan od bitnih faktora kojim se bavilo više studija, a pitanju je vrijeme na koje treba ograničiti i tu zdravu ishranu.

Sigurno ponekad ni salata nije dobrodošla u kasnim satima, zato vam “Newscientist.com” otkriva koje je to “idealno vrijeme” da praktikujete zdravu ishranu.

Naime, rađeno je istraživanje sa više desetina ljudi koji su započeli rad na sebi i gubitku kilograma.

Određeno im je vrijeme ishrane od 7 do 15 časova. Jedenje svih obroka između 7 i 15 sati najmanje pet dana u nedjelji može dovesti do gubitka težine uz podizanje raspoloženja i nivoa energije, što se i pokazalo u rezultatima.

Vrlo je postala popularna ishrana 16:8, što obilježava da od 24 sata treba jesti samo osam sati, dok ostatak prelazite na tečnosti (zdrave).

Ova vrsta dijete osim zadovoljstva sopstvenim izgledom, pruža i mnoge druge prednosti kao što su: stabilizovaniji nivo šećera u krvi, brže trošenje kalorija, manjak “skladištenja” hrane u organizmu, zdraviji san.

Vrlo je bitno ne opteretiti se ukoliko vam je u početku neizdrživo, ipak je vaše tijelo naviklo na drugačiji režim. Zato budite strpljivi prema svom organizmu.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT