Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SKANDALOZNA IZJAVA

Kovačević prijeti: Sa onima koji nam ne budu braća, postupaćemo kao sa Turcima

16.06.2024 13:38h

Foto: Opština Nikšić

Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić "zaprijetio" je onima, koji neće da žive kao braća (sa njim i njemu sličnima) da će prema njima postupati kao prema Turcima.

On je u govoru, povodom  166. godišnjice bitke na Grahovcu,  kazao da će "biti stpljivi i čekati otvorenog srca i otvorenih ruku, sa pitanjem jesmo li braća, te da će, ako se to ne desi "sa njima u budućnosti kao prema Turcima"

"Što je Njegoš govorio: Zarobili su sebe u tuđina. A mi ćemo raditi na tome da se i oni sjete naše stare slave naših predaka da zajedno sa nama uznose Bogu moltivu, kao mi što smo je unijeli i kao što su je uznosili hrišćanski ratnici srpske vojske, Crnogoraca i Hercegovaca prije 166 ljeta na ovom mjestu. Bićemo strpljivi, čekaćemo, uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku sa pitanjem jesmo li braća. Ako neko neće da budemo braća, i ako hoće više da liče na Turke, onda ćemo u budućnosti bogami sa njima kao prema Turcima postupati", kazao je Kovačević.

Na Grahovcu kod Nikšića, Kovačević je sa sveštenstvom SPC obillježio Vaznesenja Gospodnjeg (Spasovdan) i 166 godina od bitke na Grahovcu. Organizatori su bili Eparhija budimljansko-nikšićka Parohija grahovska i Zavičajno udruženje „Stara Hercegovina. 

Prisustvovali su i ambasador Rusije u Crnoj GoriVladislav Maslenikov, državni sekretar u Ministarstvu prosjete, nauke i tehnoloških inovacija Dragan Bojović, predstavnici nekoliko hercegovačkih i opština u Crnoj Gori.

U ime Opštine Nikšić praznovanju su prisustvovali predsjednici Opštine i Skupštine opštine, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, a u ime Opštine Plužine predsjednik Slobodan Delić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT