Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO MINISTAR ODBRANE

Krapović: Lazarević na čelu Vojske do rješenja o prestanku službe

06.09.2024 11:49h

Foto: Mina (Arhiva)

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zoran Lazarević biće na toj poziciji dok se ne donese rješenje o prestanku službe, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Krapović je na konferenciji za novinare kazao da on nije donio rješenje o prestanku službe, već da je poništio rješenje bivšeg koordinatora Ministarstva odbrane (MOD) Filip Adžića o produženju trajanja službe Lazareviću.

„Lazarević je na čelu VCG dok se ne donese rješenje o prestanku službe. Ja sam poništio rješenje Adžića, nijesam donio rješenje o prestanku službe“, naveo je Krapović.

On je podsjetio da je predložio smjenu Lazarevića na prethodnoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost jer je smatrao da treba da se podmladi oficirski kadar.

“To sam uradio na zakonit i na način na koji je to svaki put prije urađeno. Odluka nije prihvaćena od predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i ja nemam problem sa tim, građani će zauzeti svoj stav o tome“, rekao je Krapović.

Kako je naveo, ta odluka i dalje stoji pred Savjetom.

Upitan šta će se desiti ako Milatović bude ponovo protiv, Krapović je kazao da je pokrenuo proces prestanka službe i da neko kome je služba prestala po sili zakona mora biti razriješen.

„Savjet je obavezan zakonom da oficir kome je prestala služba mora biti razriješen najkasnije danom kada mu je prestala služba“, rekao je Krapović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT