Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTAR ODBRANE SA AMBASADOROM IZRAELA

Krapović - Vilan: Proces modernizacije i opremanja ostaje jedan od prioriteta odbrambenog sistema

06.12.2023 13:54h

Foto: MOD

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori Jahelom Vilanom.

Krapović je iskazao zadovoljstvo susretom i naglasio značaj današnjeg sastanka, uzimajući u obzir dosadašnju saradnju u oblasti odbrane Crne Gore i Izraela koja se fokusirala na segment odbrambene industrije.

On je istakao da proces modernizacije i opremanja ostaje jedan od prioriteta crnogorskog odbrambenog sistema, što daje, kako kaže, mogućnost da se odbrambena saradnja intenzivira, imajući u vidu da Crna Gora jača saradnju ne samo sa savezničkim, već i sa partnerskim zemljama.

S tim u vezi, ministar je izrazio spremnost za sadržajnije i intenzivnije odnose Crne Gore i Izreala u predstojećem periodu, u domenu odbrambene industrije.

Ambasador Vilan čestitao je ministru Krapoviću na preuzimanju dužnosti i izrazio očekivanje da će odbrambena saradnja između dvije države biti dodatno unaprijeđena za vrijeme njegovog mandata. Naglasio je da se realizacijom zajedničkih aktivnosti može dati doprinos procesu modernizacije i opremanja sistema odbrane Crne Gore. 

On je istakao da saradnja sa Izraelom nije ograničena samo na oblast odbrane i podsjetio na kulturne projekte, naglasivši važnost izgradnje memorijala na Kapinom polju u Nikšiću u znak sjećanja na operaciju ,,Velveta'' iz 1948. godine, tokom koje je Crna Gora pružila podršku Izraelu.

"Osvrnuivši se na aktuelnu bezbjednosnu krizu na Bliskom Istoku, ministar Krapović je naglasio da je neophodno da se naporima međunarodne zajednice pokuša pronaći pravedno i održivo rješenje, prihvatljivo za obje strane, kojim bi se obezbijedio trajni mir i stabilnost na tom prostoru", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT