Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDSJEDNIK DRŽAVNE IZBORNE KOMISIJE

Mugoša za Dnevno: Javilo nam se više birača, svi koji smatraju da im je potpis zloupotrijebljen mogu se obratiti Tužilaštvu

08.03.2023 15:28h

Foto: Državna izborna komisija

Nakon puštanja u rad aplikacije za provjeru potpisa podrške kandidatima za Predsjednika Crne Gore, Državnoj izbornoj komisiji javilo se više birača koji su nas obavijestili da je njihov potpis podrške zloupotrijebljen, saopštio je za portal Dnevno predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša.

“Napominjem da je Državna izborna komisija prilikom provjere potpisa cijenila da li se na propisanim obrascima potpisa podrške kandidatima nalaze svi propisani elementi  (ime i prezime, datum rođenja, JMB, broj lične karte Ili pasoša i potpis). DIK je kao što smo naveli u saopštenju prije aktiviranja aplikacije pojasnila da prilikom provjere ne može cijeniti autentičnost potpisa budući da ova radnja može biti predmet grafoloskih tumačenja, što nije nadležnost DIK-a”, dodao je Mugoša.

Ističe da DIK nije mogao utvrditi da li je potpis podrške zloupotrijebljen već samo da li se na obrascu nalaze svi propisani elementi.

“Građani koji smatraju da im je potpis podrške zloupotrijebljen mogu se obratiti nadležnim državnim organima, odnosno Tužilastvu. Podsjetiću da je ovaj problem postojao i na predsjedničkim izborima 2018. godine, ali postupci koji datiraju iz tog perioda nisu još uvijek imali svoj pravni epilog”, zaključio je Mugoša.

Podsjećamo, ranije danas portalu Dnevno javili su se građani koji tvrde da su im zloupotrijebljeni podaci u cilju davanja potpisa podrške pojedinim predsjedničkim  kandidatima.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT