Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO ŠEF KLUBA POSLANIKA DPS

Nikolić: Spajić i Vlada da se odrede prema navodima Maslenikova

21.02.2024 13:47h

Foto: DPS

Izjava ruskog ambasadora Maslenikova da Rusija ima namjeru da se konfrontira sa zemljama Zapadnog Balkana ukoliko budu insistirale na tome da postanu članice EU, zaslužuje reakciju vlade i MVP, ocijenio je šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

"Vlada ne bi smjela da ignoriše uznemiravajuće poruke zvaničnih diplomatskih predstavnika Ruske Federacije, posebno jer je premijer u Maslenikovom intervjuu pohvaljen kao euroskeptik, i neko ko je u Davosu izjavio da to što Crna Gora slijedi vanjsku politiku EU, i što se pridružila sankcijama protiv Rusije, zemlji nije donijelo nikakvu korist", navodi Nikolić.

Prema njegovim riječima, građani treba da znaju da li je to zaista Spajićev stav ili netačna interpretacija od strane ruskog ambasadora. 

"Posljednji stavovi ambasadora Rusije u Crnoj Gori samo potvrđuju da je naivno očekivati da će Andrija Mandić, ma koliko se nekom dojmio kao Dalaj Lama, sa visoke institucionalne pozicije, duvati u jedra evropskom putu Crne Gore. Naprotiv, dugogodišnji šef proruskog Demokratskog fronta, činiće sve da spriječi ulazak Crne Gore u EU, jednako kao što je to radio kad je bilo u pitanju članstvo Crne Gore u NATO. Uzgred, podatak koji iznosi ambasador Maslenikov, da kod građana Crne Gore raste podrška Rusiji, ukoliko je tačan ne treba se čuditi – na vlasti su već tri i po godine ljudi koji su neposredno ili posredno izašli iz ruskog šinjela, i otuda propaganda koja se finansira iz istog tog centra, ostavlja svoje tragove i na javnom mnjenju", zaključio je Nikolić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT