Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OCIJENIO POSLANIK POKRETA EVROPA SAD

Pižurica: Za hapšenja isključivo zaslužan SDT, a ne političari

22.02.2024 09:16h

Foto: PES

Poslednja hapšenja po nalogu SDT-a i njegovog tima, koja imaju svoj kontinuitet još od kada je Vladimir Novović preuzeo funkciju, jeste dokaz da tužilaštvo radi profesionalno i nezavisno, ocijenio je poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica.

"Potreba pojedinih političara da sebi pripišu tuđe zasluge, pogotovo akcije SDT-a u velikoj mjeri ugrožavaju elementarni demokratski i ustavni postulat da pravosuđe mora biti nezavisno od političkog uticaja”, navodi Pižurica.

Prema njegovim riječima, zalagati se istovremeno za depolitizovano pravosuđe, a koristiti zasluge SDT-a u marketinške svrhe bilo koje partije ne može biti održivo.

“Dakle, na izvršnoj vlasti je da podrži akcije, ali prije svega obezbijedi bolje uslove, dok partije moraju biti suzdržane u pripisivanju tuđih zasluga, ako se zalažu za depolitizovano pravosuđe. Nakon što je zakonodavna vlast kompletirala imenovanja u pravosuđu, od izvršne očekujem da unaprijedi uslove rada prije svega SDT-a. To je najbolji odgovor onima koji su manipulisali javnost da će 44. Vlada stopirati borbu protiv organizovanoog kriminala i korupcije. Kao što se javnost može uvjeriti taj proces je nezaustavljiv”, poručio je Pižurica.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT