Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KOMENTARISAO USVAJANJE REZOLUCIJE O JASENOVCU

Plenković: Preduzećemo primjerene mjere za poteze instrumentalizacije parlamentarne većine

29.06.2024 08:48h

Foto: EPA/EFE Stephanie Lecocq

Rezolucija o Jasenovcu koja je usvojena juče u Skupštini Crne Gore šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje i riječ je o instrumentalizaciji jedne druge države u regionu, poručio je premijer Hrvatske Andrej Plenković, a prenosi portal Indeks.hr.

Plenković je danas na Dubrovnik forumu rekao da ta Rezolucija "šalje namjernu, svjesnu politiku podjele unutar Crne Gore", a još goru u pogledu međusobnog poštovanja i želje za dobrosusjedskim odnosima".

Hrvatski premijer je rekao da je vladajuća većina u Podgorici donijela rezoluciju "a da se nikad dosad nije bavila tom temom", te da je ona donijeta kao odgovor na rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, pod instrumentalizacijom "jedne druge države u regionu".

Premijer je iz Dubrovnika, koji je, kako je rekao, doživio velike strahote u vremenu agresije Miloševićevog režima, "u kojima je nažalost tada učestvovala i Crna Gora", poručio da će Hrvatska preduzeti mjere koje smatra primjerenima za ovakve poteze "instrumentalizacije parlamentarne većine" s ciljem narušavanja odnosa Zagreba i Podgorice.

-"Umjesto da se bave svojim problemima i svojim pitanjima, pa i procesuiranjem ratnih zločina iz tog vremena, oni se bave temom za koju nisu pokazivali interes posljednjih osam decenija", zaključio je Plenković, naglasivši da oni koji žele da idu prema članstvu u EU-u moraju voditi računa o dobrosusjedskim odnosima i međusobnom poštovanju.

Poslanici parlamentarne većine, njih 41, juče su usvojili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT