Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ŽRIJEBANJE SJUTRA

Potvrđeno13 lista na izborima u Podgorici

06.09.2024 19:27h

Foto: Screenshot TV Teuta

Predsjednik Opštinske izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović saopštio je CdM-u da je za učešće na izborima u Podgorici, koji će biti održani 29. septembra, učestvovati 13 lista. Sjutra će se žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grad.

OIK je potvrdio svih 13 izbornih lista koje su predate.

Za 59 mjesta u podgoričkom parlamentu nadmetaće se liste “I riječju i djelom! – dr Nermin Abdić”, Pokret Evropa sad -Demokrate “Još jače – prof.dr Saša Mujović”, “Za budućnost Podgorice – za grad svih nas”, “Evropski savez – Boris Mugoša- Podgorica za primjer”, “Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković”, “Jakov Milatović- Za bolju Podgoricu”, Bošnjačke stranke “Podgorica svih nas”, “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, “Preokret – ovako više ne može – Srđan Perić”, Podgorička lista – Andrej Milović, Crnogorska građanska akcija (CGA), „Crnogorska evropska partija – Novak Adžić“ i Pokret podstanara Podgorice „Naš grad – Naš dom“ – Nemanja Baošić.

“U skladu sa članom 49 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada Podgorice će u subotu 07. septembra u 11 časova u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada koji će biti održani dana 29. septembra 2024.godine. Žrijebanje će biti obavljeno u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista, koji su u obavezi da dostave ovlašćenje da prisustvuju žrijebanju u ime podnosioca izborne liste i fotokopiju lične karte”, kazali su iz OIK Glavnog grada.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT