Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Šaranović: Zadiranje članova Vlade u sektor za koji nemaju ovlašćena suprotno duhu kolegijalnosti

12.02.2024 15:18h

12.02.2024 15:41h

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavio je akte ovlašćenja koje je kao ministar unutrašnjih poslova dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, saopšteno je iz tog resora.

"U cilju poštovanja transparentnosti, odnosno prava javnosti da zna, koje je temelj na kome počiva integritet svake institucije, svim zainteresovanim stranama dostavljam akte ovlašćenja koja sam, kao ministar unutrašnjih poslova, dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, koji jasno demantuju svaki pokušaj da se pripiše odgovornost tamo gdje je nema", kazao je Šaranović.

Prema njegovim riječima, izvanredni uspjesi su odraz njihove posvećenosti, stručnosti i služe kao besprekorni model odgovornosti i samodiscipline. 

"U ovom kontekstu, već duži vremenski period naglašavam važnost striktnog poštovanja ovlašćenja koje svako od nas ima i poštovanja svakog predloga ministra, uključujući i predlog za razrješenje direktora Uprave policije", dodao je on. 

Šaranović je kazao da svako prekoračenje ovih granica i zadiranje u rad sektora od strane članova Vlade koji ta ovlašćenja nemaju, "ne samo da umanjuje profesionalni ugled pojedinca i institucije koju predstavlja, već je takvo postupanje suprotno duhu kolegijalnosti i međusobnog poštovanja, koji su ključni za uspješno vođenje i upravljanje državnim poslovima."

Foto: MUP

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT