Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREMIJER CRNE GORE SA PREDSTAVNICIMA AZMONTA I ORASCOMA

Spajić: Do proljeća naredne godine planiramo izmjenu seta zakona u susret turističkoj sezoni

06.12.2023 15:35h

Foto: gov.me

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments Rašadom Alijevim i predsjednikom Orascom grupe Nagibom Samih Savirisom
sa kojima je razgovarao o biznis ambijentu u Crnoj Gori i mogućnostima za intenziviranje saradnje.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijera, predstavnici Azmonta čestitali su premijeru na izboru 44. Vlade i iskazali opredijeljenost da šire svoje poslovanje.

“U ime jednog od najvećih investitora u Crnoj Gori čestitam Vam imenovanje i vjerujem da ćemo u bliskoj saradnji i uz međusobno razumijevanje uspjeti da unaprijedimo poslovni i turistički ambijent u Crnoj Gori” kazao je Erentok.

A da je pred Crnom Gorom uzbudljivih deset godina u kojima je moguće da se naša zemlja globalno pozicionira kao vrhunska turistička destinacija smatra Nagib Samih Saviris, predsjednik Orascom grupe.

“U kompaniji smo stava da je čast biti dio crnogorske priče. Vjerujem da nova Vlada može pokrenuti renesansu. Smatram da Crna Gora može mnogo u narednih deset godina i radujemo se tome“, istakao je Saviris.

Tokom sastanaka premijer Spajić je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama i planovima Vlade na realizaciji razvojne agende koja, kako je kazao, podrazumijeva izmjenu zakonskih rješenja i intenzivan razvoj infrastrukture i saobraćaja.

“Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast. Više šansi za privredu siguran je put do stvaranja veće vrijednosti za našu državu i građane. Zato je već do proljeća naredne godine planiramo izmjenj seta zakona u susret turističkoj sezoni”, najavio je premijer.

Kako dodaju u saopštenju, na sastancima je ocijenjeno da je potrebno u najkraćem roku riješiti pitanje kvaliteta usluge i kapaciteta na aerodromima i saglasili se da je ulaganje u edukaciju stručnog, domaćeg kadra ključno za dalji razvoj privrede, posebno u domenu produženja turističke sezone što je u interesu države i cjelokupne turističke privrede.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT