Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"REZOLUCIJE I PROŠLOST NIJESU NAŠ FOKUS"

Spajić: Odluke donosimo samostalno i principijelno

03.07.2024 18:17h

Foto: gov.me

Crna Gora sve odluke, pa i one za Srebrenicu, Jasenovac, Mathauzen i Dahau, donosi kao nezavisna zemlja, koja je principijelno odlučivala na takve teme iz prošlosti, poručio je premijer Milojko Spajić.

Vučić: Pitao sam Spajića o Rezoluciji, rekao mi je - usvajamo, najnormalnije

Spajić: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu nam definitivno šteti

Kazao je i da je u Kotoru, na Samitu lidera Zapadnog Balkana predsjedniku Srbije prenio da će Crna Gora biti principijelna i u osudi svakog zločina i da će sve rezolucije, koje su fokusirane na odavanje pijeteta žrtvama, a ne na osude, istorijske okolnosti, geopolitiku itd. biti podržane, te poručio da se druge teme ostave istoričarima da objektivno istraže okolnosti. 

Spajić je u objavi na mreži X istakao da su Crnoj Gori jako bitni bilateralni odnosi sa svim susjedima i da je važno da se sva potencijalno otvorena pitanja riješe do kraja.

“Partneri će vas dugoročno više poštovati ako ste predvidivi i ako znaju da ćete se do kraja držati istog aršina za sve. Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja sa principijelnim stavom i od njega neće odstupiti”, tvrdi Spajić.

Poručuje i da “rezolucije i prošlost nijesu naš fokus", te da ih, kako je kazao, treba ostaviti u sjenci napretka Crne Gore na planu ekonomije, vladavine prava i evropske integracije.

“Umjesto uljepšavanja prošlosti – bavimo se ljepšom budućnosti”, zaključio je Spajić.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT