Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

EVROPSKI KOMESAR ZA SUSJEDSTVO I PROŠIRENJE

Varhelji u Crnoj Gori naredna dva dana

14.05.2024 19:26h

Foto: Screenshot You tube

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji boraviće u Crnoj Gori naredna dva dana, saopšteno je iz Evropske kuće.

"Tokom posjete, komesar će imati bilateralni sastanak sa premijerom Crne Gore, Milojkom Spajićem, kako bi razgovarali o prioritetnim reformama za ispunjavanje privremenih mjerila u okviru poglavlja o vladavini prava. Komesar će, takođe, posjetiti projekte koje finansira  EU, poput transformatorske podstanice Lastva i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Tivat-Kotor", navedeno je u saopštenju.

Varhelji će u Kotoru, učestvovati na trećem regionalnom samitu o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji će biti organizovati premijer Crne Gore, piše u saopštenju.

"Okupljajući sve lidere Zapadnog Balkana, samit u Kotoru će dalje operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan", saopštili su iz Evropske kuće.

Podsjećaju, da je na samitu u Tirani dogovorena saradnja na jedinstvenom evropskom platnom prostoru, zelenim koridorima - saradnji carina, WiFi4WBs i evropskim digitalnim inovacionim centrima.

"U Kotoru će biti identifikovane tri dodatne akcije zasnovane na Planu rasta Komisije: sporazumi o ocjeni usaglašenosti i prihvatanju, sigurnost snabdjevanja kritičnim lijekovima i novčanik digitalnog identiteta Evropske unije", zaključeno je u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT