Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PRIJAVA UPUĆENA OSNOVNOM DRŽAVNOM TUŽIOCU

Ministarstvo prosvjete podnijelo krivičnu prijavu zbog sumnje da je falsifikovana isprava

20.11.2023 09:33h

Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je A.Č. u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave dostavio/la nevjerodostojnu obrazovnu ispravu, saopšteno je iz tog resora. 

"Odlučujući po podnijetom zahtjevu za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležna visokoškolska ustanova utvrdila je da priložena isprava nije izdata u toj ustanovi i da ista nije vjerodostojna zbog čega se osnovano sumnja da je A. Č. počinio/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, kako navode, će i u buduće nastaviti sa tom praksom, a od nadležnih organa očekuju da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički daju adekvatan institucionalni i sistemski odgovor  na zloupotrebu obrazovnih isprava.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT