Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVANJE MINISTARSTVA POVODOM LISTE NAJVEĆIH ZARADA U JANUARU

MUP: Službenicima nije redovna plata 4,3 hiljade eura, u to im obračunati specijalni dodaci za 16 mjeseci

21.02.2024 09:58h

Foto: Arhiva/MUP

Zarade dva službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su se našle na trećem i četvrtom mjestu najvećih zarada za januar, nisu njihove redovne mjesečne zarade, kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Ministarstvo finansija objavilo je juče dokument sa 2.000 najvećih zarada u prvom mjesecu ove godine. Prema tim podacima, policijski službenik za operativno analitičke poslove i podršku i rukovodilac grupe u MUP-u primili su u januaru po 4.357 eura.

Saradniku u nastavi na Fakultetu za turizam i ugostiteljstvo januarska neto plata skoro 6.000 eura

U MUP-u kažu da je ovim službenicima uz redovna primanja za januar mjesec isplaćena i razlika na ime neisplaćenog specijalnog dodatka za 16 mjeseci, a na osnovu rješenja kojim je usvojena žalba na rasporedno rješenje policijskih službenika.

"Osnovne zarade pomenuta dva službenika za januar iznosile su po 1.168,00 eura, dok se preostali dio, kao što je navedeno, odnosi na neisplaćene dodatke", tvrde u MUP-u.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova  ističu da zarada ministra unutrašnjih poslova nije na listi 2.000 najvećih zarada za januar koju je objavilo Ministarstvo finansija.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT