Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"OD SKARADNOG PONAŠANJA MANDIĆA SAMO GORE ĆUTANJE ONIH KOJI SU GA POSTAVILI"

DPS: Ćutanje na protestnu notu BiH sramota i odsustvo političkog integriteta

29.02.2024 18:01h

Foto: Arhiva/X/Ivan Vuković

Ćutanje Vlade i Ministarstva vanjskih poslova (MVP) na protesnu notu Bosne i Hercegovine (BiH) predstavlja sramotu i odsustvo političkog integriteta, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo je protestnu notu Crnoj Gori povodom sastanka predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Andrijom Mandićem.

„Ćutanje Vlade i MVP na protesnu notu Bosne i Hercegovine povodom pokušaja Andrije Mandića i Milorada Dodika da ponize tu nama prijateljsku susjednu državu, predstavlja sramotu i odsustvo političkog integriteta, prije svega Pokreta Evropa sad, partije koja čini osovinu ove vlade“, naveli su iz DPS-a.

Hadžić: Mandić da se vrati u okvir koalicionog sporazuma

Bosna i Hercegovina uputila protestnu notu Crnoj Gori nakon sastanka Dodika i Mandića

Kako su kazali, bježanje od odgovornosti i strah od Mandićeve partije koja čini parlamentarnu većinu, sramota je za PES, ali to je manje važno.

„Ono što je mnogo bitnije su loše posljedice činjenice da su na čelnu poziciju u državi postavili nacionalistu koji po nalogu svojih mentora destabilizuje Crnu Goru, kvari odnose sa susjedima i namjerno otežava napredovanje Crne Gore ka Evropskoj uniji“, rekli su iz DPS-a.

Iz te partije su naveli da je od „skaradnog ponašanja Mandića samo gore ćutanje onih koji su ga postavili na mjesto odakle može da kontinuirano nanosi štetu Crnoj Gori“.

„Članovi Vlade, zajedno sa premijerom ponašaju se kao taoci Nove srpske demokratije koji su prinuđeni da nijemo posmatraju štetočinstvo koje im Mandić ispred očiju čini“, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su zaključili da je zbog svega toga jasno da svaki dan opstanka aktuelne parlamentarne većine i Vlade nanosi ogromnu štetu Crnoj Gori, što je ta partija najavljivala od formiranja Vlade.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT