Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"MOJ ODNOS PREMA DRŽAVNIM SIMBOLIMA JE VRLO JASAN"

Milatović o inicijativi Božović: Sve je moguće preispitati, demokratski ću se odnijeti prema svakoj inicijativi uključujući i tu

25.05.2023 19:20h

Foto: Gov.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović komentarisao je predlog poslanice Nove srpske demokratije(NSD) Jelene Božović, koja je prije nekoliko dana poručila da "na putu ka pomirenju državne simbole, himnu i zastavu potrebno je u narednom periodu preispitati i o tim pitanjima promjenom Ustava postići konsenzus i vratiti slobodarsku trobojku kao vjekovni simbol Crne Gore"

"Mislim da je to rezutat jednog načina na koji su sadašnji simboli donošeni u prethodnom periodu. U kontekstu nedovoljne inkluzivnosti u Crnoj Gori, čini mi se da upravo takve izjave poput izjave uvažene poslanice Božović jesu jedna mjera možda nedovoljnog osjećaja njihove neuključenosti u određene procese u Crnoj Gori u prethodnom periodu. To moramo da promijenimo u narednom periodu. Da oko ključnih stvari, stvari koje su važne, insistiramo na velikom društvenom konsenzusu i prosto u tom procesu odlučivanja uključiti što veći broj društvenih aktera - prije svega mislim na političke partije koje imaju suverenitet da u ime građana diskutuju i odlučuju o određenim stvarima", kazao je u intervjuu za RTCG.

Upitan da li treba preispitati odluke o državnim simbolima, kaže:

"U jednoj demokratiji sve stvari moguće je preispitati. Moj odnos prema državnim simbolima je vrlo jasan. Mislim da treba da se oko njih okupljamo. To nijesu teme koje trenutno treba ottvarati. Kao predsjendik koji pedstavlja sve građane u Crnoj Gori, apsolutno demokratski ću se ponijeti prema svakoj demokratskoj inicijativi uključujući i tu naravno", zaključio je Milatović.

Intervju sa predsjendikom Crne Gore mogli ste da pratite u POSEBNOM TEKSTU.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT