Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAKCIJA NAKON DANAŠNJEG SASTANKA

PES: Milatoviću otkazan legitimitet sa predsjedničkih izbora

05.07.2024 18:26h

Foto: PES

Predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću otkazan je politički legitimitet koji je stekao na predsjedničkim izborima prošle godine, ocijenili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

To je, kako je saopšteno iz PES-a, postalo jasno nakon današnjeg sastanka Milatovića sa predstavnicima pojedinih opozicionih partija i nezavisnom poslanicom Jevrosimom Pejović.

"Razlozi i porivi zbog kojih je probao organizovati sastanak sa liderima parlamentarnih stranaka, sa ciljem da sebe postavi na pijedestal koji se nalazi izvan njegovih ustavnih nadležnosti, rezultirao je neodazivanjem 95% političkih subjekata koji su ga podržali u prvom i drugom krugu predsjedničkih izbora", navodi se u saopštenju.

Poručuju Milatoviću  i da odgovor na pitanje kako je i zašto uspio da distancira od sebe one političke partije koje su ga dovele na poziciju koju trenutno obavlja, "treba da potraži u sopstvenom ogledalu".

"Kako bi ilustracija bila još potpunija, Milatović je danas sastančio i brinuo brigu za evropski put Crne Gore sa partijom iz Skaj prepiski, koja nije glasala za imenovanja u pravosuđu, što je bio jedan od glavnih uslova za deblokadu institucija i dobijanje pozitivnog IBAR-a. Sa druge strane, na njegov poziv se nije odazvala najveća politička stranka iz parlamentarne većine, koja je dala ključni doprinos za dobijanje pozitivnog IBAR-a. I za njegov ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora", navodi se u saopštenju. 

Da je, kako kažu, zavisilo od novih Milatovićevih političkih saveznika - dakle DPS-a, Crna Gora bi i dalje bila zaglavljena između poglavlja 23 i 24, kao rekorder u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom.

"Stoga ne sumnjamo da će se očigledno i neskriveno savezništvo između Milatovića i DPS-a očitavati i u periodu koji slijedi.  

Sa druge strane, o odnosu 44. Vlade prema evropskom putu naše zemlje, naspram izjava i ocjena Danijela Živkovića i sličnih Katnićevih branilaca, najbolje govore nedavne izjave kancelara Njemačke Olafa Šolca kao i dodatnih 75 miliona eura koje je EU opredijelila za pet infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori", zaključuju u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT