Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"VLADA PONOVO UŠLA U KONFLIKT SA ZAKONOM ZBOG ŽELJE ZA UPRAVLJANJEM OPŠTINOM"

Radulović o Šavniku: Pravno neprihvatljiv potez

02.04.2024 05:52h

Foto: Opština Šavnik

Vladin jučerašnji potez za uvođenje prinudne uprave u Šavnik neprihvatljiv je, ocjenjuje advokat Veselin Radulović

Kaže da dijeli stav predsjednika te Opštine Jugoslava Jakića da je Vlada ponovo ušla u konflikt sa zakonom zbog želje za upravljanjem opštinom.

"Prvi put čujem za ovakvu praksu. Sve što preduzmu predstavlja samo dalje kršenje zakona. Kad su u Vladi vidjeli da se neće raspisivati novi izbori, vjerovatno su politički procijenili da bi se više isplatilo da oni preuzmu upravljanje lokalnom samoupravom", rekao je Radulović za Pobjedu. 

On izlaz iz situacije u Šavniku vidi jedino u obezbjeđivanju uslova za završetak izbornog procesa koji još traje.

"Ali, izgleda o tome niko ne priča i to nikoga ne zanima", ustvrdio je Radulović.

Nakon sinoćnje odluke Vlade, predsjednik Opštine Jugoslav Jakić kazao je da je za uvođenje prinudne uprave u opštinu na čijem je čelu saznao iz medija. 

"Izgleda da Vlada na silu hoće to da završi. Sve što je bilo u pravnom sistemu mi smo preduzeli. Ovo je neviđeno šta se radi, vidjeli smo da je vlada u petak povukla odluku. Da je naša odluka objavljena u Službenom listu. Da je odluku razmatrao predsjednik države. Ovo je da oni pokažu da na silu mogu da preuzmu vlast u Šavniku, bez ikakvog pravnog utemeljenja", kazao je Jakić za Antenu M, dodajući da je nonsens uvoditi prinudnu upravu skupštini koja je raspuštena. 

Jakić je istakao da je Miljan Petrušić, koji je dio Odbora povjerenika naimenovanog od Vlade, osoba koja je opstruirala izbore godinu i po.

"To je čovjek koji nije ispoštovao nijedno od 120 izvršnih rješenja DIK. To su ljudi koji direktno treba da upravljaju našom opštinom, iz partija političke konkurencije. Mislim da vam je sve jasno, to nema ni u Kolumbiji", poručio je Jakić.

Izvori Pobjede iz Šavnika tvrde da Marko Tomašević - kojeg je, takođe, Vlada juče postavila u Odbor povjerenika – uopšte nije stanovnik Šavnika.

"Tog čovjeka niko nije vidio u Šavniku i sasvim sigurno je da nije stanovnik naše opštine. Sama činjenica da ga je Vlada nezakonito stavila u nezakonito izabrani Odbor povjerenika, govori o namjerama da se obesmisli uopšte politički proces izbora. Ne samo u Šavniku, nego i u Crnoj Gori", kazao je za Pobjedu Jugoslav Jakić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT