Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NA RASPOLAGANJU 60.000 EURA

Podrška za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu

28.03.2023 08:28h

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kroz Agrobudžet za ovu godinu, objavilo je danas javni poziv za dodjelu sredstava podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu.

Iz Ministarstva je saopšteno da je ukupno 60 hiljada eura na raspolaganju poljoprivrednim gazdinstvima koja ispune uslove javnog poziva, koji je otvoren do 5. maja.

„Kvalifikovana za dobijanje sredstava podrške su ona poljoprivredna gazdinstva koja u trenutku podnošenja zahtjeva za odobrenje projekta po ovom javnom pozivu, posjeduju najmanje tri uslovna grla, odnosno 30 ovaca, 30 koza, tri krave/bika, šest junica, šest krmača i drugo, registrovanih u Registru za identifikaciju i obilježavanje životinja i Registru poljoprivrednih gazdinstava, a nad kojim su sprovedene mjere po Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju.

Kvalifikovana za dobijanje sredstava podrške za nabavku boksova za obradu papaka su, kako se dodaje, ona poljoprivredna gazdinstva koja u trenutku podnošenja zahtjeva za odobrenje projekta po ovom javnom pozivu, posjeduju najmanje deset uslovna grla odnosno deset krava/bikova ili 20 junica, registrovanih u Registru za identifikaciju i obilježavanje životinja i Registru poljoprivrednih gazdinstava, a nad kojim su sprovedene mjere po Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi pet hiljada eura uz budžetsku podršku do 50 odsto vrijednosti prihvatljive investicije, odnosno do 2,5 hiljada eura.

„Pored iznosa podrške od 50 odsto još dodatnih deset odsto, odnosno ukupno 60 odsto za poljoprivredne proizvođače upisane u Registar subjekata u organskoj proizvodnji, zaključno sa 31. decembrom prošle godine. Dodatnih deset odsto ostvaruju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva“, navodi se u pozivu.

Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500 eura.

„Sredstva podrške se isplaćuju nakon završene investicije u skladu sa uslovima i kriterijumima javnog poziva, a nakon administrativne i kontrole na licu mjesta“, dodaje se u saopštenju.

O svim uslovima i specifičnim kriterijuma prihvatljivosti za ovu vrstu podrške zainteresovani se mogu informisati kroz javni poziv koji se može preuzeti sa sajta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT