Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"SVI PODNESENI PRIGOVORI PAŽLJIVO SE RAZMATRAJU U SKLADU SA ZAKONSKIM PROCEDURAMA"

ASK: Osam prijava protiv sedam javnih funkcionera tokom izbora u Kotoru i Podgorici

16.10.2024 13:42h

Foto: ASK

Agencija za sprečavanje korupcije dobila je osam prijava protiv sedam javnih funkcionera tokom izbora u Kotoru i Podgorici. 

Na pitanje Antene M protiv koga su prijave podnesene, iz ASK-a su kazali da ne mogu objaviti imena funkcionera dok se postupci ne okončaju.

"Agencija za sprečavanje korupcije kontinuirano se zalaže za transparentnost i odgovornost u obavljanju javnih funkcija.

U tom kontekstu, važno je napomenuti da se svi podneseni prigovori protiv javnih funkcionera tokom izbora u Kotoru i Podgorici pažljivo razmatraju u skladu sa zakonskim procedurama.

Međutim, kako bi se očuvala nepristrasnost i integritet postupaka, Agencija trenutno ne može objaviti imena funkcionera protiv kojih su podnijeti prigovori dok se postupci ne okončaju.

Ovaj pristup osigurava fer tretman za sve učesnike i omogućava da se odluke donesu na temelju činjenica. Agencija će, po završetku postupaka, u duhu otvorenosti i odgovornosti, pravovremeno obavijestiti javnost o rezultatima i odlukama koje budu donesene", kazali su iz ASK-a.

Podsjećamo, jedna prijava podnesena je protiv predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da je u toku radnog vremena govorio na pres konferenciji liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ i time navodno prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Milatović je, međutim, negirao navode iz prijava Agenciji za sprečavanje korupcije, te istakao da nije prekršio zakon.

Posebna inicijativa je podnijeta i protiv kandidata za gradonačelnika Podgorice, aktuelnog zamjenika gradonačelnice, Luke Rakčevića, koji je, kako je navedeno u prijavi, takođe prisustvao i uzeo aktivno učešće na pomenutoj konferenciji za medije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT