Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PRES KONFERENCIJA POSLANIČKOG KLUBA DPS-A

Živković: Crna Gora je odbranila građanski karakter, ne može se mijenjati etnička slika

15.10.2024 11:52h

Foto: DPS

Crna Gora je već pet godina pod jakom kampanjom i pritiskom iz susjedstva i cilj je promjena građanskog karaktera i nametanje novog etničkog modela, kazao je lider DPS-a Danijel Živković komentarišući ambijent u kojem je sproveden popis stanovništva.

"Vlast koju predvodi Milojko Spajić treba da završi posao i obračuna se sa Crnom Gorom najviše putem zakona o dvojnom državljanstvu. Pokušavaju zatrijeti ime Crne Gore kao demokratije i građanskog društva", kazao je Živković na pres konferenciji, a prenosi Pobjeda.

Kako kaže, mogu se čuti inicijiative o promjeni Ustava i jezika.

"Govore kako je neophodno mijenjati Ustav ako se preko 50 odsto građana izjasni da govori srpskim. Oni su imali mnogo veća očekivanja od ovog popisa. Vidimo da je procenat onih koji govore srpskim isti kao 2011. godine. I šta ćemo sad. Pričati o diskriminaciji kako je neko bio ugrožen , to pada u vodu", rekao je Živković, prenosi Pobjeda.

Kako dodaje, u Crnoj Gori imamo crnogorski jezik kao jezik države.

"Tek ćemo na bazi uporednih podataka i analize doći do drugačijih procenata od ovih danas jer su se izjasnili oni koji privremeno borave ovdje. Uzima se procenat izjašnjenih nacionalnih struktura u odnosu na ukupan broj stanovnika. Ne može se mijenjati etnička slika Crne Gore ovim podacima.

To vide vlasti u Beogradu, nije im uspjela propaganda i plasiranje velikog nivoa finansija. Crna Gora je odbranila građanski karakter. Bez obzira na pritiske, postoji hiljadugodišnja istorija nepokornosti i sve što pokušaju je pogrešno", rekao je Živković.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT