Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZBOG NESPOJIVOSTI FUNKCIJA

Predsjednik Opštine Bar podnio ostavku na poslaničku funkciju

14.10.2024 13:19h

Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar i poslanik DPS-a Dušan Raičević danas je podnio ostavku na poslaničku funkciju zbog nespojivosti funkcija. O tome je obavijestio predsjednika Skupštine Andriju Mandića. 

“Obratio sam se Agenciji za sprječavanje korupcije i tražio mišljenje o tome da li u mom konkretnom slučaju postoji nespojivost funkcija, s obzirom na to da je Agencija donijela Odluku da kao predsjednik Opštine mogu obavljati funkciju poslanika, kao i o tome da li je retroaktivna primjena Zakona o sprječavanju korupcije, pravno moguća i dopuštena. U odnosu na navedeni zahtjev za davanje mišljenja, Agencija za sprječavanje korupcije dostavila je dopis od 23. jula, kojim me obavještava da su funkcije predsjednika Opštine i poslanika koje obavijam nespojive shodno  Zakonu o sprječavanju korupcije, te da sam dužan da podnesem ostavku na javnu funkciju”, naveo je Raičević.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) poništila je početkom oktobra sve ranije odluke kojima je tumačeno da su funkcije predsjednika i potpredsjednika opštine i skupštine opštine spojive sa funkcijom poslanika.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT