Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"BOŠNJAČKA STRANKA NE PREDSTAVLJA SVE BOŠNJAKE"

Kalač: Javnost zgrožena odlukom da BS bude u Vladi sa predstavnicima retrogradne politike

24.07.2024 08:26h

Foto: rozaje.me

Javnost je zgrožena odlukom Bošnjačke stranke da budu u Vladi sa predstavnicima retrogradne politike, ocjenjuje predsjednik odborničkog kluba Socijaldemokrata (SD) u Skupštini opštine Rožaje Alen Kalač.  

"Razumna Crna Gora od avgusta 2020. godine, pa do danas skoro svakodnevno se zgražava nad izjavama i postupcima političkih predstavnika novih koalicionih partnera Bošnjačke stranke. Oni koji bi trebalo da imaju odgovornost prema građanima, iznevjerili su ne samo njih, već i pogazili sve ono što je činilo njihove partijske principe i na čemu su zasnivali svoju politiku. Bošnjake u Crnoj Gori dok je Socijaldemokrata i Evropskog saveza imaće ko da ih zastupa", poručuje Kalač.

"Svima je, dodaje, jasno da se ne može staviti znak jednakosti između Bošnjačke stranke i bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

"Siguran sam da je kao i meni mnogim Bošnjacima mojim sugrađanima neprihvatljivo igranje sa sudbinom građanske Crne Gore, multivjerskim, multietničkim i multinacionalnim skladom", kazao je Kalač.

Kaže i da neće biti lako popraviti štetu koju "ova neprirodna koalicija može nanijeti ne samo bošnjačkom narodu, već i cijeloj Crnoj Gori". 

"Socijaldemokrate i Evropski savez će i dalje nastaviti da zastupaju ideju građanske Crne Gore koja je dovoljno široka za sve njene građane bez obzira na vjersku, nacionalnu, etnički i bilo koju drugu pripadnost, i budu brana svim štetnim, retrogradnim i nacionalističkim politikama", zaključio je Kalač. 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT